Beogradsko predgrađe - Vidikovac


Ukoliko nemate prijatelje ili rođake u ovom delu, najverovatnije nećete dolaziti u ovaj kraj grada, koji se nalazi odmah iza Košutnjaka, najvećeg beogradskog parka. Velika šteta, jer ovaj kraj nije tek tako dobio svoje ime - Vidikovac. Pogled koji se odavde pruža je neverovatan: od Banjice, preko Miljakovca, Miljakovačke šume, Rakovice, Labudovog i Petlovog brda i brda Straževice, a kao posebna poslastica, pogled se pruža i na Avalu.
Neću mnogo pisati, već ću postaviti slike - pošto su slikane običnim foto-aparatom, kvalitet možda i nije baš najbolji, ali verujem da će uspeti da vam dočaraju pogled, koji se pruža iz najobičnije stambene zgrade. Zamislite tek kakav pogled je iz nekog od restorana u okolini, koji svojom arhitekturom maksimalno omogućuju gostima da uz jelo uživaju u prelepom pogledu.


Svitanje








Dan



Sumrak











Noć










Prirodni fenomeni











Ukoliko ste se ipak odlučili da vredi posetiti ovaj deo Beograda, korisno je da znate da je od samog centra udaljen 13 km, što je oko 30-ak min vožnje gradskim autobusom, a ukoliko dolazite autom, ne morate da brinete gde ćete se parkirati, jer uglavnom svi restorani u okolini imaju sopstveni parking.