Beogradsko predgrađe - Vidikovac


Ukoliko nemate prijatelje ili rođake u ovom delu, najverovatnije nećete dolaziti u ovaj kraj grada, koji se nalazi odmah iza Košutnjaka, najvećeg beogradskog parka. Velika šteta, jer ovaj kraj nije tek tako dobio svoje ime - Vidikovac. Pogled koji se odavde pruža je neverovatan: od Banjice, preko Miljakovca, Miljakovačke šume, Rakovice, Labudovog i Petlovog brda i brda Straževice, a kao posebna poslastica, pogled se pruža i na Avalu.
Neću mnogo pisati, već ću postaviti slike - pošto su slikane običnim foto-aparatom, kvalitet možda i nije baš najbolji, ali verujem da će uspeti da vam dočaraju pogled, koji se pruža iz najobičnije stambene zgrade. Zamislite tek kakav pogled je iz nekog od restorana u okolini, koji svojom arhitekturom maksimalno omogućuju gostima da uz jelo uživaju u prelepom pogledu.


Svitanje








Dan



Sumrak











Noć










Prirodni fenomeni











Ukoliko ste se ipak odlučili da vredi posetiti ovaj deo Beograda, korisno je da znate da je od samog centra udaljen 13 km, što je oko 30-ak min vožnje gradskim autobusom, a ukoliko dolazite autom, ne morate da brinete gde ćete se parkirati, jer uglavnom svi restorani u okolini imaju sopstveni parking.
11 Responses
  1. emo_serpica Says:

    Odlične fotke, dobar predlog! Nadam se, iako više nisi dorćolski merkat, da ćeš nas sledeći put tamo odvesti :)


  2. merkat Says:

    Na žalost, onog mog Dorćola već odavno nema. Žao mi je što tada nisu postojali digitalni foto-aparati, da sam mogla da zabeležim Dorćol kakav je nekada bio. Sada, kada u retkim prilikama odem tamo, više ne prepoznajem moj kraj. Zapravao, moj kraj više i ne postoji. Sve je suviše iskomercijalizovano, previše je novih zgrada...rastuži me to mnogo :o(


  3. emo_serpica Says:

    Da, baš rastuže te nove slike: previše betona, premalo vazduha!


  4. uncafediarte Says:

    Sjajno dorcolsko oko na Vidikovcu.


  5. merkat Says:

    Hvala, uncafediarte! :o)

    Nego, još mi nisi odgovorio šta je sa tvojim blogom o psima? Zašto ne mogu da se ostavljaju komentari?


  6. uncafediarte Says:

    pozdrav,
    ne radi nesto kod podesavanja na guglu za taj blog.niko ne moze da ostavi komentar.


  7. merkat Says:

    Da nisi uzeo Wordpress-ov layout? To hoće da pravi problem.
    Ono što sam htela da kažem je da ako se štene uči da vrši nuždu, to NE SME da bude na balkonu. Zapravo, štenad UOPŠTE ne smeju da izlaze na balkon, jer, kao ni bebe, nemaju osećaj za visinu i opasnost, tako da mogu da padnu kroz ogradu.


  8. Unknown Says:

    Sjajne fotgrafije! Najlepši pogled na Avalu je sa Vidikovca a naročito sa terase restorana Panorama! Svaka čast Merkat!!!
    Ukoliko želiš da neke uspomene na Dorćol otrgneš od zaborava, možeš sakupiti nekoliko starih fotografija sa početka prošlog veka :) Vrlo su jeftine (oko 0,5-1€)jer nažalost ne postoji interesovanje za ovaj hobi među našim sugrađanima.


  9. Unknown Says:

    Sjajne fotke. Nesumnjivo, pogled na Avalu je najlepši sa Vidikovca!


  10. merkat Says:

    Hvala, Barkmane! Najlepši pogled je sa mog prozora ;o)
    Što se tiče Dorćola, meni nedostaje onaj iz 70-ih i 80-ih prošlog veka.


  11. Unknown Says:

    Hvala na fotografijama, u Topoli stvarno ima sta da se vidi.
    http://vikendizletputovanja.blogspot.com


Постави коментар