Hanibal park - Port El Kantaui, Tunis

 
Kada sam prvi put posetila Hanibal park bila sam prijatno iznenađena veličinom i raznovrsnošću sadržaja parka. Iskreno, nisam očekivala tako nešto, jer sam primetila da je Port El Kantaui veštačka i novoizgrađena turistička atrakcija, pa sam mislila da će biti samo nekoliko vožnji (sprava, ili atrakcija - kako li se to već zove :o)))), uglavnom za manju decu, čisto kao deo mnogo veće atrakcije. Ali Hanibal park je više od toga: prilično je veliki i imao je čak i ozbiljan rolerkoster, koji je 2003. zamenjen većim rolerkosterom (a koliko mogu da vidim na internetu, ovaj je i dosta poznat u svetu).


Hanibal park je jedna velika celina, ali suprotno od očekivanog, ne naplaćuje se jedinstvena ulaznica za park - plaća se po vožnji, tako da može ispasti veoma skupo za ljude sa decom, s obzirom da deci nikada nije dosta vožnji. A vožnje su mnogobrojne: klasična vrteška (koja izgleda fantastično noću), puno manjih vožnji za najmlađe, tramboline, dvorci na naduvavanje, poligon za vožnju sa minijaturnim "automobilima" za decu stariju od 5 godina (sa pravim malim semaforima, koji zaista rade, i malim ulicama) itd. Naravno, ima i vožnji koje su prilagođene starijoj deci i odraslima, kao što su hoverkrafti koji izgledaju kao dum-dum autići na vodi, rolerkoster i voz koji ide oko parka i vodi vas kroz istoriju sve do velikog Hanibala.
 
 
Arhitektura parka je u skladu sa temom, pa je sve sagrađeno u stilu Kartagine, u slavu Hanibala. Fini restorani i kafići, sa fontanama u rascvetanim baštama nude uobičajenu hranu i piće, po cenama koje su iste kao i svugde u Port El Kantauiju. Ispred glavne zgrade stoji kartaginjanski vojnik - ali pazite, pošto on naplaćuje slikanje sa njim (i to vašim foto aparatom), iako nigde ne stoji takvo obaveštenje. Mi smo imali veoma neprijatno iskustvo sa njim, jer je on zgrabio ruku naše ćerke i nije hteo da je pusti sve dok mu nismo platili koliko je tražio tek POSLE slikanja (i toliko je isprepadao da je skoro počela da plače. Jer smo mi bili predaleko od nje kako bismo uslikali i ceo ulaz). U glavnoj zgradi je mini-klub (besplatan!), gde deca mogu da crtaju, slažu Lego kocke i sl. Još jedna besplatna zabava za decu je na klasičnom igralištu sa ljuljaškama, toboganima i penjalicama.

Pošto je park veliki i ima puno vožnji, bilo bi dobro da planirate dolazak u park kao poludnevnu posetu, koja bi uključivala ručak, ili večeru. Bolje je posetiti park u popodnevnim i predvečernjim časovima, jer su sve vožnje direktno izložene suncu.

 
Ako volite zabavne parkove, ili imate decu, ovo je lep način da provedete prijatno veče. S obzirom da ne postoji jedinstvena ulaznica za park i da se plaća po vožnji, poseta Hanibal parku može ispasti dosta skupo zadovoljstvo, u zavisnosti od broja vožnji. Zapravo, svi roditelji su se žalili na cene vožnji, jer je teško ne dopustiti deci da probaju svaku vožnju, bar po jednom - što je popriličan trošak, ne računajući sladolede, slatkiše i sokove.


Hanibal park je lako pronaći, čak i ako dolazite iz Susa, a moja preporuka je da tamo odete taksijem, koji nije skup. Vrlo zgodno je blizu još jedne atrakcije - kombinacija malog zoološkog vrta i botaničke bašte, gde se možete slikati sa egzotičnim pticama. Centar Porta je takođe veoma blizu, pa se možete prošetati rivom, kupiti suvenire ili odabrati restoran u kome ćete jesti.


1 Response
  1. Unknown Says:

    Nice post and nice information too. I read your post. It's really nice and I like your post. It’s very simple to understand........Thank you for sharing...........

    Daleka Putovanja


Постави коментар